Je bent nu hier THE BOAT BAR > Rotterdam

Rotterdam

Het gaat goed met Rotterdam! We zijn tot nummer vijf verkozen in de top-10 van ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet’s Best in Travel 2016!

Rotterdam is een bruisende stad met beroemde attracties zoals de Spido, de Euromast, ssRotterdam, en Diergaarde Blijdorp. Ook op het gebied van cultuur is er in Rotterdam veel te beleven met vooraanstaande musea zoals het Boijmans – Van Beuningen, het Wereldmuseum en de Kunsthal. Daarnaast organiseert Rotterdam het hele jaar door grote festivals en evenementen, zoals Rotterdam Unlimited en de Marathon.

De stad aan de Maas heeft de laatste jaren een grote naam opgebouwd vanwege de moderne architectuur die overal te vinden is, zoals de schitterende Erasmusbrug, de kubus woningen en het Centraal Station. Winkelcentrum Alexandrium en de winkels in het centrum van Rotterdam zijn 7 dagen per week open. Na het shoppen kun je bijpraten in een van de uitstekende restaurants of trendyclubs die Rotterdam te bieden heeft. Rotterdam staat ook voor gastvrijheid met een breed aanbod van Bed & Breakfast en hotels.

De stad is een dynamische metropool, die wereldwijde bekend staat om de grote haven. De haven van Rotterdam is de grootste van Europa. Wie onze echt wil ervaren, kan niet om de haven heen. Een goede manier om wereldhaven te ervaren is op of aan het water. Met indrukwekkende vaartochten of gewoon aan land.

In 2014 wordt Rotterdam door zowel Rough Guides als de New York Times getipt als stad die je moet bezoeken. Rough Guides zette de stad op nummer 8 in de ‘Top 10 Cities’ lijst en de stad staat op de 10e plek in de lijst ’52 Places to Go in 2014? van de New York Times.

De stad heeft op 1 oktober 2014 de eerste overdekte food markt van Nederland, de Markthal, geopend! Maar liefst 96 kramen en 20 winkels en restaurants met een ongekend aanbod aan goed eten. Allemaal onder het grootste kunstwerk van Europa. Na een besloten opening met Hare Majesteit Koningin Máxima, mag iedereen de bruisende Markthal ontdekken.

Rotterdam is Cool. The Original Cool. http://www.holland.com/us/tourism/interests/the-original-cool.htm

In 2015 hebben nog twee mooie gebeurtenissen plaatsgevonden:

  1. Tot nummer vijf verkozen in de top-10 van ‘top cities in the world’ van de Lonely Planet’s Best in Travel 2016
  2. Wij mogen ons twee jaar lang de beste grote binnenstad van Nederland noemen
Facts
  • Met circa 600.000 inwoners is Rotterdam de op een na grootste stad van Nederland.
  • De stad is ontstaan in 1270 en heeft stadsrechten sinds 1340.
  • De meest ingrijpende gebeurtenis in de stadsgeschiedenis vond plaats op 14 mei 1940. Op die betreffende dinsdag in het eerste jaar van de Tweede Wereldoorlog werd vrijwel de gehele historische Rotterdamse binnenstad verwoest. Om het bombardement te herdenken, heeft Rotterdam sinds 2010 de brandgrens van de grote brand die na het bombardement woedde, gemarkeerd met lichtgevende tegels. Lees meer over de geschiedenis van Rotterdam.
  • De haven van Rotterdam is de grootste van Europa en nummer 8 in de wereld.
  • De haven strekt zich 40 kilometer uit vanaf de stad tot aan de Noordzee, waar Maasvlakte I en II zijn aangelegd.

Ontdek de stad